BCAA Mega Strong Powder 500g

Home > Aminokyseliny, BCAA > BCAA aminokyseliny > sypké a prášek > BCAA Mega Strong Powder 500g

BCAA Mega Strong Powder 500g

Aminokyseliny, BCAA, Isoleucine, Leucine, Valine sypké a prášek
K tomuto výrobku od nás dostanete tyto dárky:
Dárek nelze uplatnit u zboží se zvýhodněnou cenou.
4102095.jpg
1x Dárek v hodnotě 28 Kč
100% Whey Protein 30g sáček - akce - čokoláda-kakao
Druh Původní cena Sleva Ušetřím Cena Množství
ananas
skladem
příchut ananas 780 Kč 10% 78 Kč 702 Kč
grep
skladem
příchut grep 780 Kč 10% 78 Kč 702 Kč
pomeranč
skladem
příchut pomeranč 780 Kč 10% 78 Kč 702 Kč
Chci ještě lepší cenu
Aby jste získali lepší cenu přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Další informace k produktu BCAA Mega Strong Powder 500g
Podrobný popis
BCAA Mega Strong Powder 500g

BCAA MEGA STRONG POWDER je nová, praktická forma instantního nápoje esenciálních větvených aminokyselin (BCAA) s regeneračním poměrem 4:1:1 (L-leucin, L-isoleucin, L-valin).

Přípravek BCAA MEGA STRONG POWDER je obohacen o L-glutamin, který přispívá k metabolismu svalových proteinů a zlepšuje metabolismus svalů. Dál podporuje znovuobnovení glykogenových zásob. Díky velmi dobré rozpustnosti ve vodě je zaručena okamžitá vstřebatelnost.

BCAA MEGA STRONG POWDER je určen pro: intenzivně trénující sportovce, umožňuje rychlou regeneraci svalstva.

  • vysoký obsah BCAA - 6000 mg v dávce
  • efektivní využitelnost organismem
  • výborná rozpustnost ve vodě
  • bez cukru
  • obsahuje L-glutamin

SLOŽENÍ

BCAA Mega Strong Powder 500g

obsahuje:

BCAA MEGA STRONG POWDER příchuť pomeranč: směs instantních BCAA (L-leucin, L-isoleucin, L-valin, emulgátor sójový lecitin),
L-glutamin, regulátor kyselosti kyselina citronová, aroma, sladidla sukralóza a acesulfam K, protispékavé látky fosforečnan vápenatý a oxid křemičitý, barvivo beta karoten. Obsahuje alergen sóju.

BCAA MEGA STRONG POWDER příchuť ananas: směs instantních BCAA (L-leucin, L-isoleucin, L-valin, emulgátor sójový lecitin),
L-glutamin, regulátor kyselosti kyselina citronová, aroma, koncentrát ze světlice barvířské, sladidla sukralóza a acesulfam K, protispékavé látky fosforečnan vápenatý a oxid křemičitý. Obsahuje alergen sóju.

BCAA MEGA STRONG POWDER příchuť grep: směs instantních BCAA (L-leucin, L-isoleucin, L-valin, emulgátor sójový lecitin),
L-glutamin, regulátor kyselosti kyselina citronová, aroma, sladidla sukralóza a acesulfam K, protispékavé látky fosforečnan vápenatý a oxid křemičitý, aroma naringin. Obsahuje alergen sóju.

DÁVKOVÁNÍ

BCAA Mega Strong Powder 500g

Pro zlepšení výkonnosti rozmíchejte 10 g v 200 ml vody 15 minut před fyzickým výkonem. Pro maximální podporu regenerace užijte 1 dávku ihned po skončení tréninku. Nápoj je možné pít i v průběhu fyzické aktivity. Nepřekračujte doporučené dávkování.

POUŽITÍ

dávka 10 g = 1/2 odměrky. Doporučenou dávku řádně rozmíchejte ve vodě. Po otevření skladujte při teplotě do 25°C a spotřebujte do 3 měsíců.

UPOZORNĚNÍ

Doplněk stravy, se sladidly, vhodný zejména pro sportovce.
Nenahrazuje pestrou stravu. Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy. Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte v suchu při teplotě do 25°C, mimo dosah přímého slunečního záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Výrobek může obsahovat stopy mléčné bílkoviny.

Průměrné nutriční informace - příchuť pomeranč
ve 100 g v 1 dávce 10 g
Energetická hodnota 1397 kJ 139,7 kJ
Energetická hodnota 329 kCal 32,9 kCal
Bílkoviny - proteiny 72,9 g 7,29 g
Průměrné nutriční informace - příchuť pomeranč
Bílkoviny - proteiny


Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin.

Doporučené formy pro svalový objem:
Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda )
Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1
Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát
DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY

Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání.

Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy:
Kaseinát vápenatý, micelární kasein
Mléčný izolát
Sojový izolát
Kombinace uvedených složek
Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty:

- Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny

- Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin.

Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů.

Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ...

Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip.
otaznik
Sacharidy - uhlohydráty 4,1 g 0,41 g
Průměrné nutriční informace - příchuť pomeranč
Sacharidy - uhlohydráty


Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy.
otaznik
z toho cukry 0,2 g 0,02 g
Průměrné nutriční informace - příchuť pomeranč
z toho cukry


Cukry řadíme obecně mezi sacharidy. Jak již bylo v obecné kapitole o sacharidech řečeno, sacharidy dělíme dle složitosti do 3 základních skupiny: monosacharidy, oligosacharidy (disacharidy) a polysacharidy. Za cukry můžeme označit jednoduché monosacharidy (1 molekula cukerné jednotky) a disacharidy (2 molekuly cukerné jednotky). V laické veřejnosti je pojem „cukr“ užíván hlavně pro disacharid sacharózu (řepný či třtinový cukr), ačkoliv v oblasti nutričních hodnot (potravinářství) se do pojmu „cukry“, uvedených na etiketě, řadí veškeré jednoduché sacharidy v produktu obsažené.
otaznik
Tuky 0,4 g 0,04 g
Průměrné nutriční informace - příchuť pomeranč
Tuky


Většina lidí zápasících s tukovými polštáři si říká, jaký by byl svět bez tuků skvělý. Omyl! Nejen, že by nebyl skvělý, ale byl by zhola nemožný. Sice nám způsobuje těžké chvíle před zrcadlem, ale ve své podstatě je pro život nepostradatelným. Tuky neboli lipidy jsou totiž nejen vydatným zdrojem a rezervoárem energie, ale podílí se také na stavbě biomembrán, jsou součástí stavby orgánových struktur, jsou výchozí látkou pro stavbu některých hormonů, žlučových kyselin aj., slouží jako tepelná a mechanická izolace (třeba ledvin) a také působí jako rozpouštědlo (především vitaminů A,D,E a K a jiných látek)...

Na rozdíl o sacharidů je metabolismus tuků podstatně složitější. Zpracování začíná až ve dvanáctníku (první část tenkého střeva). Malé množství enzymů je sice již v žaludku, ale pro jejich úspěch je důležitá přítomnost žlučových kyselin, jejichž vývod ústí právě až do dvanáctníku. Žlučové kyseliny totiž působí jako emulgátory (tj. snižují povrchové napětí) tuků. To v praxi znamená že v podstatě rozbíjejí velké tukové shluky na malé a snadno zpracovatelné kapénky. Vlastním substrátem pro výrobu energie jsou pak vyšší mastné karboxylové kyseliny. Nepatrně jinak je tomu u kojenců, kteří mají mnohem větší aktivitu lipáz (enzymů štěpících tuky). Ti tedy mohou přijímat mnohem více tuků, ale za to hůře zpracovávají bílkoviny. Proto je důležité, aby pokud možno nepřecházeli předčasně na kravské mléko a zůstali na mléce mateřském. Totiž obsahuje hodně sacharidů a tuků a málo bílkovin. Ty navíc brzdí zpracování přijatého tuku.

Tuky se samozřejmě jen okamžitě nespalují (jako je tomu třeba u jednoduchých sacharidů), ale také se ukládají. Ukládají se do speciálních buněk zvaných adipocyty. Při vysokém obsahu tuku nakonec jediná kapénka vyplní prakticky celý obsah buňky a naopak. Předpokládalo se, že množství a rozložení adipocytů po těle je dědičná záležitost (to znamená že rozložení a teoreticky i obsah tuku v těle by měl být geneticky daný). Ukládání tuku podporuje jednak zvýšený příjem především jednoduchých cukrů, jednak příjem živočišných tuků.

Dobrou zprávou je, že se v současnosti věří, že jde o záležitost ovlivnitelnou, a to nejen v dětství, nýbrž i v dospělosti, což bylo dříve téměř nemyslitelné. Jinak i přeměna tukové tkáně oproti předpokladům je celkem svižná. Mluvím teď především o hnědém útrobním tuku. Podkožní tuk je totiž co do metabolismu podstatně méně aktivní. Dobrá zpráva je, že objem obou se dá snížit, a to v případě, kdy výdej energie převažuje nad příjmem (to znamená jednak dlouhotrvající výkony, jednak dlouhodobý půst). Mimo to se tuk ještě ukládá do svalů jako pohotovostní zásoba energie (jelikož zásoby glykogenu jsou malé a vydrží krátkou dobu). To ovšem funguje jen v případě, že mitochondrie (buněčné organely, které mají za úkol výrobu energie) mají k dispozici dostatek kyslíku a karnitinu (to je důležité především pro rýsovací dietu). Karnitin umíme dodat tělu uměle pomocí doplňků výživy podporujících odbourávání tuků.
otaznik
Vláknina 0,1 g 0,01 g
Průměrné nutriční informace - příchuť pomeranč
Vláknina


Skupina nestravitelných látek v rostlinných potravinách (celozrnném pečivu, ovesných vločkách, luštěninách, zelenině, ovoci). Mechanicky povzbuzuje správnou funkci střev, a podporuje tak zažívání, snižuje schopnost střeva vstřebávat škodlivé látky, tuky a cholesterol.
otaznik
Sůl 100 mg 10 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť pomeranč
ve 100 g v 1 dávce 10 g
L-Glutamin 27130 mg 2713 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť pomeranč
L-Glutamin


Nejhojněji se vyskytující aminokyselina, hraje klíčovou roli pro svalovou hmotu, v imunitním systému, důležitý zdroj energie pro ledviny, střeva a játra při dietách.
otaznik
L-Isoleucin 10000 mg 1000 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť pomeranč
L-Isoleucin


Větvená aminokyselina, kterou mohou svaly využít k pokrytí zvýšené energetické potřeby.
otaznik
L-Leucin 40000 mg 4000 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť pomeranč
L-Leucin


Větvená aminokyselina, kterou mohou svaly využít v pokrytí zvýšené energetické potřeby, suplementace chrání svaly před odbouráváním, výchozí látka enkefalinu (omezuje bolesti podobně jako endorfiny).
otaznik
L-Valin 10000 mg 1000 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť pomeranč
L-Valin


Větvená aminokyselina rychle přecházející do svalů, ovlivňuje absorpci některých nervových přenašečů v mozku podobně jako tryptofan, fenylalanin a tyrosin.
otaznik
Počet dávek v balení, hromadné balení, hmotnost, sazba DPH a další údaje
Celková hmotnost včetně obalu 620 g
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu.
otaznik
Hromadné balení 1 ks
Udává počet kusů (kartonové množství) výrobku v hromadném balení (v kartonu)
otaznik
Další informace k produktu 100% Whey Protein 30g sáček - akce
Podrobný popis
100% Whey Protein 30g sáček - akce

Nová technologie výroby nabízí i nové možnosti! S touto technologií se na trh dostává mimořádný produkt 100% WHEY PROTEIN, který je složen z nejlepších zdrojů ultra-filtrovaného WPC (syrovátkového proteinového koncentrátu) a CFM WPI (syrovátkového proteinového izolátu).

Jedná se o 80% bílkovinu, která je snadno rozpustná. Produkt má výbornou rozpustnost a skvělou chuť.

  • 77 % protein
  • 5 g BCAA v každé dávce
  • instantizovaný syrovátkový protein (WPC, WPI)
  • skvělá chuť
  • výborná rozpustnost


100% WHEY PROTEIN je určen:

  • pro silově zaměřené sportovce kladoucí důraz na vysoký denní příjem kvalitní bílkoviny
  • pro budování svalové hmoty
  • pro redukční diety, případně i ketogenní-diety
  • pro vegetariány na doplnění chybějících živin

SLOŽENÍ

100% Whey Protein 30g sáček - akce

obsahuje:

100% WHEY PROTEIN příchuť vanilka: 70 % syrovátkový proteinový koncentrát (obsahuje slunečnicový lecitin a protispékavou látku fosforečnan vápenatý), 25 % syrovátkový proteinový izolát (obsahuje sójový lecitin), pšeničná vláknina (neobsahuje lepek), stabilizátory akáciová a xanthanová guma, aroma, protispékavá látka oxid křemičitý, chlorid sodný, sladidla sukralóza a steviol-glykosidy, barvivo beta-karoten. Výrobek obsahuje alergeny laktózu a sóju.

100% WHEY PROTEIN příchuť banán:
69 % syrovátkový proteinový koncentrát (obsahuje slunečnicový lecitin a protispékavou látku fosforečnan vápenatý), 26 % syrovátkový proteinový izolát (obsahuje sójový lecitin), aroma, pšeničná vláknina (neobsahuje lepek), stabilizátory akáciová a xanthanová guma, protispékavá látka oxid křemičitý, chlorid sodný, sladidla sukralóza a steviol-glykosidy, barvivo beta-karoten. Výrobek obsahuje alergeny laktózu a sóju.

100% WHEY PROTEIN příchuť jahoda: 70 % syrovátkový proteinový koncentrát (obsahuje slunečnicový lecitin a protispékavou látku fosforečnan vápenatý), 25 % syrovátkový proteinový izolát (obsahuje sójový lecitin), pšeničná vláknina (neobsahuje lepek), stabilizátory akáciová a xanthanová guma, aroma, koncentrát z červené řepy, protispékavá látka oxid křemičitý, chlorid sodný, sladidla sukralóza a steviol-glykosidy. Výrobek obsahuje alergeny laktózu a sóju.

100% WHEY PROTEIN příchuť malina: 67 % syrovátkový proteinový koncentrát (obsahuje slunečnicový lecitin a protispékavou látku fosforečnan vápenatý), 28 % syrovátkový proteinový izolát (obsahuje sójový lecitin), aroma, pšeničná vláknina (neobsahuje lepek), stabilizátory akáciová a xanthanová guma, koncentrát z červené řepy, protispékavá látka oxid křemičitý, chlorid sodný, sladidla sukralóza a steviol-glykosidy. Výrobek obsahuje alergeny laktózu a sóju.

100% WHEY PROTEIN příchuť čokoláda + kakao: 62 % syrovátkový proteinový koncentrát (obsahuje slunečnicový lecitin a protispékavou látku fosforečnan vápenatý), 29 % syrovátkový proteinový izolát (obsahuje sójový lecitin), kakao, pšeničná vláknina (neobsahuje lepek), stabilizátory akáciová a xanthanová guma, protispékavá látka oxid křemičitý, chlorid sodný, sladidla sukralóza a steviol-glykosidy, aroma. Výrobek obsahuje alergeny laktózu a sóju.

100% WHEY PROTEIN příchuť ledová káva: 70 % syrovátkový proteinový koncentrát (obsahuje slunečnicový lecitin a protispékavou látku fosforečnan vápenatý), 26 % syrovátkový proteinový izolát (obsahuje sójový lecitin), pšeničná vláknina (neobsahuje lepek), stabilizátory akáciová a xanthanová guma, aroma, barvivo karamel, protispékavá látka oxid křemičitý, chlorid sodný, sladidla sukralóza a steviol-glykosidy. Výrobek obsahuje alergeny laktózu a sóju.

100% WHEY PROTEIN příchuť borůvka: 68 % syrovátkový proteinový koncentrát (obsahuje slunečnicový lecitin a protispékavou látku fosforečnan vápenatý), 28 % syrovátkový proteinový izolát (obsahuje sójový lecitin), aroma, pšeničná vláknina (neobsahuje lepek), stabilizátory akáciová a xanthanová guma, směs koncentrátu z červené řepy a extraktu spiruliny, protispékavá látka oxid křemičitý, chlorid sodný, sladidla sukralóza a steviol-glykosidy. Výrobek obsahuje alergeny laktózu a sóju.

100% WHEY PROTEIN příchuť pistácie: 68% syrovátkový proteinový koncentrát (obsahuje slunečnicový lecitin a protispékavou látku fosforečnan vápenatý), 28 % syrovátkový proteinový izolát (obsahuje sójový lecitin), pšeničná vláknina (neobsahuje lepek), stabilizátory akáciová a xanthanová guma, aroma, směs koncentrátu světlice bavířské a extraktu spiruliny, protispékavá látka oxid křemičitý, chlorid sodný, sladidla sukralóza a steviol-glykosidy. Výrobek obsahuje alergeny laktózu a sóju.

100% WHEY PROTEIN příchuť biscuit: 71 % syrovátkový proteinový koncentrát (obsahuje slunečnicový lecitin a protispékavou látku fosforečnan vápenatý), 26 % syrovátkový proteinový izolát (obsahuje sójový lecitin), pšeničná vláknina (neobsahuje lepek), stabilizátory akáciová a xanthanová guma, aroma, protispékavá látka oxid křemičitý, chlorid sodný, sladidla sukralóza a steviol-glykosidy. Výrobek obsahuje alergeny laktózu a sóju.

100% WHEY PROTEIN příchuť čokoláda + třešeň: 63 % syrovátkový proteinový koncentrát (obsahuje slunečnicový lecitin a protispékavou látku fosforečnan vápenatý), 29 % syrovátkový proteinový izolát (obsahuje sójový lecitin), kakao, pšeničná vláknina (neobsahuje lepek), stabilizátory akáciová a xanthanová guma, aroma, protispékavá látka oxid křemičitý, chlorid sodný, sladidla sukralóza a steviol-glykosidy. Výrobek obsahuje alergeny laktózu a sóju.

DÁVKOVÁNÍ

100% Whey Protein 30g sáček - akce

dávku 30 g rozmíchejte ve 140 ml vody. V závislosti na denní potřebě bílkovin konzumujte 1 - 3 porce denně, mezi jídly.

15 g = 1 odměrka. Dle doporučeného dávkování odměřte a rozmíchejte v šejkru. Po otevření skladujte při teplotě do 25 ºC a spotřebujte do 3 měsíců.

Upozornění:

Se sladidly, vhodné zejména pro sportovce.
Není určeno pro děti do 3 let! Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C mimo dosah přímého slunečního záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za případné škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním.

Průměrné nutriční informace - příchuť vanilka
ve 100 g v 1 dávce 30 g
Energetická hodnota 1583 kJ 474,9 kJ
Energetická hodnota 374 kCal 112,2 kCal
Bílkoviny - proteiny 75,6 g 22,68 g
Průměrné nutriční informace - příchuť vanilka
Bílkoviny - proteiny


Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin.

Doporučené formy pro svalový objem:
Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda )
Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1
Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát
DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY

Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání.

Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy:
Kaseinát vápenatý, micelární kasein
Mléčný izolát
Sojový izolát
Kombinace uvedených složek
Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty:

- Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny

- Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin.

Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů.

Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ...

Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip.
otaznik
Sacharidy - uhlohydráty 7,3 g 2,19 g
Průměrné nutriční informace - příchuť vanilka
Sacharidy - uhlohydráty


Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy.
otaznik
z toho cukry 5,3 g 1,59 g
Průměrné nutriční informace - příchuť vanilka
z toho cukry


Cukry řadíme obecně mezi sacharidy. Jak již bylo v obecné kapitole o sacharidech řečeno, sacharidy dělíme dle složitosti do 3 základních skupiny: monosacharidy, oligosacharidy (disacharidy) a polysacharidy. Za cukry můžeme označit jednoduché monosacharidy (1 molekula cukerné jednotky) a disacharidy (2 molekuly cukerné jednotky). V laické veřejnosti je pojem „cukr“ užíván hlavně pro disacharid sacharózu (řepný či třtinový cukr), ačkoliv v oblasti nutričních hodnot (potravinářství) se do pojmu „cukry“, uvedených na etiketě, řadí veškeré jednoduché sacharidy v produktu obsažené.
otaznik
Tuky 4,4 g 1,32 g
Průměrné nutriční informace - příchuť vanilka
Tuky


Většina lidí zápasících s tukovými polštáři si říká, jaký by byl svět bez tuků skvělý. Omyl! Nejen, že by nebyl skvělý, ale byl by zhola nemožný. Sice nám způsobuje těžké chvíle před zrcadlem, ale ve své podstatě je pro život nepostradatelným. Tuky neboli lipidy jsou totiž nejen vydatným zdrojem a rezervoárem energie, ale podílí se také na stavbě biomembrán, jsou součástí stavby orgánových struktur, jsou výchozí látkou pro stavbu některých hormonů, žlučových kyselin aj., slouží jako tepelná a mechanická izolace (třeba ledvin) a také působí jako rozpouštědlo (především vitaminů A,D,E a K a jiných látek)...

Na rozdíl o sacharidů je metabolismus tuků podstatně složitější. Zpracování začíná až ve dvanáctníku (první část tenkého střeva). Malé množství enzymů je sice již v žaludku, ale pro jejich úspěch je důležitá přítomnost žlučových kyselin, jejichž vývod ústí právě až do dvanáctníku. Žlučové kyseliny totiž působí jako emulgátory (tj. snižují povrchové napětí) tuků. To v praxi znamená že v podstatě rozbíjejí velké tukové shluky na malé a snadno zpracovatelné kapénky. Vlastním substrátem pro výrobu energie jsou pak vyšší mastné karboxylové kyseliny. Nepatrně jinak je tomu u kojenců, kteří mají mnohem větší aktivitu lipáz (enzymů štěpících tuky). Ti tedy mohou přijímat mnohem více tuků, ale za to hůře zpracovávají bílkoviny. Proto je důležité, aby pokud možno nepřecházeli předčasně na kravské mléko a zůstali na mléce mateřském. Totiž obsahuje hodně sacharidů a tuků a málo bílkovin. Ty navíc brzdí zpracování přijatého tuku.

Tuky se samozřejmě jen okamžitě nespalují (jako je tomu třeba u jednoduchých sacharidů), ale také se ukládají. Ukládají se do speciálních buněk zvaných adipocyty. Při vysokém obsahu tuku nakonec jediná kapénka vyplní prakticky celý obsah buňky a naopak. Předpokládalo se, že množství a rozložení adipocytů po těle je dědičná záležitost (to znamená že rozložení a teoreticky i obsah tuku v těle by měl být geneticky daný). Ukládání tuku podporuje jednak zvýšený příjem především jednoduchých cukrů, jednak příjem živočišných tuků.

Dobrou zprávou je, že se v současnosti věří, že jde o záležitost ovlivnitelnou, a to nejen v dětství, nýbrž i v dospělosti, což bylo dříve téměř nemyslitelné. Jinak i přeměna tukové tkáně oproti předpokladům je celkem svižná. Mluvím teď především o hnědém útrobním tuku. Podkožní tuk je totiž co do metabolismu podstatně méně aktivní. Dobrá zpráva je, že objem obou se dá snížit, a to v případě, kdy výdej energie převažuje nad příjmem (to znamená jednak dlouhotrvající výkony, jednak dlouhodobý půst). Mimo to se tuk ještě ukládá do svalů jako pohotovostní zásoba energie (jelikož zásoby glykogenu jsou malé a vydrží krátkou dobu). To ovšem funguje jen v případě, že mitochondrie (buněčné organely, které mají za úkol výrobu energie) mají k dispozici dostatek kyslíku a karnitinu (to je důležité především pro rýsovací dietu). Karnitin umíme dodat tělu uměle pomocí doplňků výživy podporujících odbourávání tuků.
otaznik
z toho nasycené mastné kyseliny 2,8 g 0,84 g
Průměrné nutriční informace - příchuť vanilka
z toho nasycené mastné kyseliny


nasycené mastné kyseliny (NMK neboli angl. SFA). Zmíněné nasycenosti mastných kyselin souvisí s dvojnými vazbami. Ty můžeme nalézt pouze u mononenasycených (jedna dvojná vazba v řetězci) a polynenasycených (dvě a více dvojných vazeb) mastných kyselin. Mastné kyseliny můžeme dále dělit mimo jiné také dle délky řetězce, respektive podle počtu atomů uhlíku.


Mastné kyseliny s C4 – C10

Mastné kyseliny s nízkým počtem atomů uhlíku mají velmi dobrou vstřebatelnost, jelikož se skrze střevní stěnu dostávají prostou difúzí. Na rozdíl od vyšších mastných kyselin se z nich nevytvářejí tuky a přecházejí rovnou do jater, kde se za tvorby energie přeměňují na oxid uhličitý a vodu. [1]


Mastné kyseliny s C12 – C16

Tyto mastné kyseliny působí v organismu spíše negativně, jelikož mají patrný vliv na hladinu cholesterolu (cholesterolémii), a to jak toho celkového, tak i na cholesterolové frakce typu LDL a HDL.

Mastná kyselina laurová má negativní vliv na hladinu celkového cholesterolu a LDL cholesterolu. Toto zvýšení je způsobeno sníženým počtu LDL receptorů, které tak můžou navázat pouze omezené množství LDL frakce. Přebytečné molekuly LDL cholesterolu plavou v krvi a zvyšují tak riziko rozvinu aterosklerózy a kardiovaskulárních chorob. Kyselina laurová dle výzkumů neovlivňuje frakci HDL cholesterolu, ale mohla by být jistým prekurzorem pro vznik omega-3 mastných kyselin, pokud jich nemá člověk ve stravě dostatek. Pro potvrzení této informace je ale potřeba dalších studií.

Kyselina myristová má největší vliv na cholesterolémii. Zvyšuje jak hladinu LDL cholesterolu, tak i hladinu HDL cholesterolu.

Posledním zástupcem této skupiny mastných kyselin je kyselina palmitová. Spolu s kyselinou stearovou se jedná o jednu z nejvíce zastoupených NMK ve výživě člověka. Co se týče cholesterolu, tak kys. palmitová zvyšuje hladinu obou frakcí, a tím i hladinu celkového cholesterolu. Dle některých zdrojů kyselina palmitová reguluje také hladinu některých hormonů, ovlivňuje imunitní funkce a zvyšuje inzulinovou rezistenci. Z tohoto důvodu by se měli diabetici vyhýbat potravinám bohatým na tuto mastnou kyselinu.


Kyselina stearová

Na rozdíl od ostatních nasycených MK, které jsou popsány výše, disponuje kyselina stearová odlišným chováním v organismu. Tato mastná kyselina s 18 atomy uhlíku má vítaný vliv na hladinu LDL cholesterolu, kterou dokáže mírně snižovat. HDL cholesterol v jejím případě zůstává nedotčený, ale vzhledem k tomu, že snižuje celkovou hladinu cholesterolu, považuje se její vliv za příznivý, protože zlepšuje poměr mezi LDL a HDL frakcí. Dále bylo prokázáno, že kys. stearová zvyšuje inzulinosenzitivitu.

Příjem nasycených MK by měl být do 10 % z celkového denního energetického příjmu.


Každá mastná kyselina se skládá z prvků uhlíku, vodíku a kyslíku. Z chemického hlediska jsou mastné kyseliny konkrétně karboxylové kyseliny s alifatickým uhlovodíkovým řetězcem.


Nasycené mastné kyseliny

Nasycené mastné kyseliny neobsahují dvojnou vazbu. Jejich obecnou chemickou stavbu můžeme vyjádřit takto: CH3 – (CH2)n – COOH
otaznik
Vláknina 1,4 g 0,42 g
Průměrné nutriční informace - příchuť vanilka
Vláknina


Skupina nestravitelných látek v rostlinných potravinách (celozrnném pečivu, ovesných vločkách, luštěninách, zelenině, ovoci). Mechanicky povzbuzuje správnou funkci střev, a podporuje tak zažívání, snižuje schopnost střeva vstřebávat škodlivé látky, tuky a cholesterol.
otaznik
Sůl 1500 mg 450 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť vanilka
ve 100 g v 1 dávce 30 g
Kyselina asparagová 8271 mg 2481,3 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť vanilka
Kyselina asparagová


Aminokyselina - součást svalového metabolismu, zvyšuje vytrvalost a energii.
otaznik
Kyselina glutamová 13077 mg 3923,1 mg
L-Alanin 3633 mg 1089,9 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť vanilka
L-Alanin


Aminokyselina - hlavní součást pojivových tkání, klíčová látka metabolismu glukózy, umožňuje dodávat svalům energii z aminokyselin.
otaznik
L-Arginin 1979 mg 593,7 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť vanilka
L-Arginin


Aminokyselina - zvyšuje hladinu oxidu dusíku podporujícího růst svalů, zvyšuje uvolňování inzulinu, glukagonu a růstových hormonů, významná složka svalového metabolismu, řídí uvolňování, transport a ukládání dusíku v těle, zpomaluje úbytek svalů po námaze.
otaznik
L-Cystein 1861 mg 558,3 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť vanilka
L-Cystein


Aminokyselina - chrání organismus před jedy, účinky alkoholu, tabáku, významný pro růst vlasů, zvyšuje hladinu glutathionu, zvyšuje imunitu vůči AIDS.
otaznik
L-Fenylalanin 2580 mg 774 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť vanilka
L-Fenylalanin


Aminokyselina - hlavní základní látka tyrosinu, zlepšuje náladu, zvyšuje bdělost, pomáhá při léčení deprese, zvyšuje hladinu enkefalinu, používá se při terapii bolesti, hlavní surovina k tvorbě kolagenu, potlačuje chuť k jídlu.
otaznik
L-Histidin 1457 mg 437,1 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť vanilka
L-Histidin


Aminokyselina - nepostradatelná pro děti, výchozí látka nervového přenašeče histaminu, dipeptidů carnosinu a homocarnosinu.
otaznik
L-Isoleucin 4258 mg 1277,4 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť vanilka
L-Isoleucin


Větvená aminokyselina, kterou mohou svaly využít k pokrytí zvýšené energetické potřeby.
otaznik
Glycin 1242 mg 372,6 mg
L-Leucin 8696 mg 2608,8 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť vanilka
L-Leucin


Větvená aminokyselina, kterou mohou svaly využít v pokrytí zvýšené energetické potřeby, suplementace chrání svaly před odbouráváním, výchozí látka enkefalinu (omezuje bolesti podobně jako endorfiny).
otaznik
L-Prolin 3755 mg 1126,5 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť vanilka
L-Prolin


Aminokyselina - hlavní úloha při tvorbě pojivové tkáně a stavbě srdečního svalu, hlavní součást kolagenu.
otaznik
L-Serin 3347 mg 1004,1 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť vanilka
L-Serin


Aminokyselina - důležitá při tvorbě energie, posiluje paměť a nervové funkce, důležitý při tvorbě imunoglobulinu a protilátek.
otaznik
L-Threonin 4187 mg 1256,1 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť vanilka
L-Threonin


Aminokyselina - nedostatek způsobuje ukládání tuku v játrech, důležitá složka kolagenu, snížená hladina u vegetariánů, posiluje imunitní systém.
otaznik
L-Lysin 7408 mg 2222,4 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť vanilka
L-Lysin


Aminokyselina - nízké hladiny brzdí syntézu bílkovin ve svalech a pojivových tkáních, působí proti virům, potřebný k tvorbě karnitinu, stimuluje tvorbu kolagenu, chrupavek a pojiv.
otaznik
L-Methionin 1673 mg 501,9 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť vanilka
L-Methionin


Aminokyselina - výchozí složka cysteinu, kreatinu a karnitinu, zvyšuje hladinu glutathionu.
otaznik
L-Tryptofan 1337 mg 401,1 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť vanilka
L-Tryptofan


Aminokyselina - výchozí látka nervového přenašeče serotoninu (uklidňuje), používá se k léčení nespavosti, stresu, úzkosti a deprese.
otaznik
L-Tyrosin 2388 mg 716,4 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť vanilka
L-Tyrosin


Aminokyselina, mozkový nutrient. Zlepšení psychické odolnosti při tělesné a duševní zátěži, podpora regenerace, výživa mozku a zraku, snižování krevního tlaku.
otaznik
L-Valin 3946 mg 1183,8 mg
Aminokyselinové spektrum - příchuť vanilka
L-Valin


Větvená aminokyselina rychle přecházející do svalů, ovlivňuje absorpci některých nervových přenašečů v mozku podobně jako tryptofan, fenylalanin a tyrosin.
otaznik
Počet dávek v balení, hromadné balení, hmotnost, sazba DPH a další údaje
Počet dávek v balení 1
Udává počet jednotlivých dávek výrobku v balení.
otaznik
Celková hmotnost včetně obalu 350 g
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu.
otaznik
Hromadné balení 1 ks
Udává počet kusů (kartonové množství) výrobku v hromadném balení (v kartonu)
otaznik

Měrné ceny k produktu BCAA Mega Strong Powder 500g

Měrná cena
ananas 140,40 Kč / 100 g
grep 140,40 Kč / 100 g
pomeranč 140,40 Kč / 100 g
Alternativní zboží
výrobce: LSP Nutrition
755
(-10%) 839 Kč
novinka
výrobce: Musclesport
495
(-15%) 582 Kč
výrobce: Extrifit
580
(-20%) 725 Kč
Názory, otázky a odpovědi k výrobku Nutrend - BCAA Mega Strong Powder 500g

Ke zboží BCAA Mega Strong Powder 500g nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište Váš příspěvek, otázku či recenzi.

Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce

0 kusů 0
377 461 999, 373 701 730
fitsport@fitsport.eu



Použité obrázky jsou ze serveru
Copyright (c) 123RF Stock Photos