Biotin 300 mcg + Selen + Zinek 87 tablet

Home > Vitaminy, minerály, anticrampy > multivitaminy, multiminerály a ostatní > Biotin 300 mcg + Selen + Zinek 87 tablet

Biotin 300 mcg + Selen + Zinek 87 tablet


Multivitaminy, multiminerály a ostatní
Druh Cena Množství

skladem
107.7 Kč
Další informace k produktu Biotin 300 mcg + Selen + Zinek 87 tablet
Podrobný popis
Biotin 300 mcg + Selen + Zinek 87 tablet

Přípravek obsahuje kombinaci vitaminu biotiku a minerálních látek – zinku a selenu – pro podporu normálního stavu vlasů, nehtů a pokožky. Biotin patří do skupiny vitaminů B a přispívá mimo jiné také k normální činnosti nervové soustavy a normální psychické činnosti. Zinek a selen jsou známými antioxidanty, které se podílí na ochraně buněk před oxidativním stresem, který vzniká v důsledku nerovnováhy volných radikálů a antioxidantů v lidském těle. Zinek a selen přispívají k normální funkci imunitního systému, čímž se zlepšuje přirozená obranyschopnost organismu. Zinek podporuje udržování normálního stavu kostí a zraku a přispívá k normálním rozpoznávacím funkcím. Selen napomáhá k normální činnosti štítné žlázy.

Biotin se někdy označuje také názvem vitamin H. Tento název je odvozen z německých slov "haar" a "haut", které v překladu znamenají "vlasy" a "pokožka". Název vitaminu byl odvozen z jeho významu pro lidský organismus.

SLOŽENÍ

Biotin 300 mcg + Selen + Zinek 87 tablet

obsahuje: glukonan zinečnatý, d-biotin, seliničitan sodný

DÁVKOVÁNÍ

Biotin 300 mcg + Selen + Zinek 87 tablet

1 tableta denně. Tabletu celou spolkněte a zapijte dostatečným množstvím tekutiny. V době těhotenství a kojení určí dávkování lékař. Skladujte: Na suchém a chladném místě, v uzavřeném obalu, mimo dosah dětí! Minimální trvanlivost do data uvedeného na pravé straně obalu. Upozornění: Obsah začněte užívat pouze z nepoškozeného bezpečnostního obalu. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není určeno dětem do 3 let. Není určeno jako náhrada pestré stravy a zdravého životního stylu.

Vitamíny a minerály
v 1 tabletě
Selen 80 mcg (145%*)
Vitamíny a minerály
Selen


Selen funguje v organizmu jako antioxidant, který likviduje volné radikály a tím snižuje riziko vzniku rakovinného bujení.

Selen je známý svými antioxidačními schopnostmi. Působí přes tzv. selenoproteiny, které mají enzymatickou aktivitu.Většina příjmu selenu pochází ze stravy rostlinného původu. Množství selenu v půdě se však liší v jednotlivých regionech a je určující pro množství selenu v rostlinách. Selen je obsažen i živočišné stravě, kam se dostává v průběhu potravního řetězce.Selen je ceněn zejména pro své silné antioxidační účinky, chrání před volnými radikály, pomáhá při nedostatku bílkovin. Ve velkém množství je životu nebezpečný.Nalezneme ho v celozrnných produktech, obilných klíčcích, rybách, mase (hovězím), chléb. Doporučená dávka pro dospělé je 55 mg/den.Bezpečnost- Akutní otrava může být způsobena 250 mg selenu v jedné dávce nebo 27-31 mg ve více dávkách a může vést k nevolnosti, zvracení, suchosti vlasů, padání vlasů, přecitlivělosti a svědění konečků prstů, únavě, podrážděnosti a „česnekovému dechu“. Horní limit příjmu veškerého selenu denně byl stanoven na 300 mg. Při nedostatku selenu hrozí zesvětlení vlasů, pigmentace kůže.

Funkce:

- antioxidační účinek kontroluje hladinu volných radikálů, protože ty mohou poškodit buňky a podílet se na vývoji některých chronických nemocí
- selen je nezbytný pro normální funkci imunitního systému a štítné žlázy
otaznik
Zinek 15 mg (150%*)
Vitamíny a minerály
Zinek


Přítomnost zinku v organizmu je nezbytnou podmínkou pro správné fungování řady enzymatických systémů – nejvýznamnější je patrně inzulínový. Přítomnost zinku v potravě je důležitá nejen v době růstu organizmu.

Je důležitý pro růst svalů, buňek a podporuje kvalitu mužského spermatu.
Zinek je účinný na ekzémy, padání vlasů, akné, lupénku. Podporuje imunitu a hojení kůže.
Kpředávkování zinkem dochází jen vyjímečně, doporučená denní dávka je 15mg.
Při nadbytku zinku se projeví nevolnost, kovová pachuť, škrundání v břiše, zvracení.
Zdrojem zinku jsou játra, potraviny s vysokým obsahem bílkovin, ryby, sýr, celozrnné výrobky a ústřice. Jen pro zajímvost je možné podotknout, že v lidském těle se nachází 2-3 g. Při nedostateku zinku dochází ke ztátě vlasů, depresím, zvýšené náchylnosti k nemocem, chronické únavě, nechuti kjídlu a porušení hojení kožních defektů. Nesmíme jej podávat při akutním selhání nebo závažném poškození ledvin. Zvýšená potřeba zinku je v těhotenství, při kojení, po pooperačním období, při stresu, velkých sportovních výkonech, onemocnění ledvin a jater.
otaznik
D-biotin 300 mcg
*) Referenční hodnoty příjmu
Počet dávek v balení, hromadné balení, hmotnost, sazba DPH a další údaje
Počet dávek v balení 87
Udává počet jednotlivých dávek výrobku v balení.
otaznik
Celková hmotnost včetně obalu 70 g
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu.
otaznik
Hromadné balení 1 ks
Udává počet kusů (kartonové množství) výrobku v hromadném balení (v kartonu)
otaznik
Sazba DPH 12 %
Adresa výrobce:
VITAHARMONY s.r.o. Vyhlídka 39, 63800 Brno
Uvádí na trh:
VITAHARMONY s.r.o. Vyhlídka 39, 63800 Brno
Měrná cena
Biotin 300 mcg + Selen + Zinek 87 tablet 123.79 Kč / 100 tbl
Další alternativní zboží
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi k výrobku VitaHarmony - Biotin 300 mcg + Selen + Zinek 87 tablet

Ke zboží Biotin 300 mcg + Selen + Zinek 87 tablet nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.

Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce

0 kusů 0
377 461 999, 373 701 730
fitsport@fitsport.eu



Použité obrázky jsou ze serveru
Copyright (c) 123RF Stock Photos