Radiant Beauty Collagyn 250g směs pro krásu

Home > Kloubní výživa, gelatina, glucosamin, chondroitin > Radiant Beauty Collagyn 250g směs pro krásu

Radiant Beauty Collagyn 250g směs pro krásu


Kloubní výživa, gelatina, glucosamin, chondroitin
11806002.jpg
1x Dárek v hodnotě 26 Kč
Active Fresh 50% ovoce 500ml perlivá - orange apple .
datum expirace: 7. 10. 2022
Druh Původní cena Sleva Ušetřím Cena Množství

skladem
1 025 Kč 3% 26 Kč 999 Kč
Další informace k produktu Radiant Beauty Collagyn 250g směs pro krásu
Podrobný popis
Radiant Beauty Collagyn 250g směs pro krásu

RADIANT BEAUTY COLLAGYN® je komplex 100% rostlinných složek pro tvorbu kolagenu a zároveň dvacetisložkový(!) metabolický optimizér. Je sestavený ve Velké Británii z těch nejčistších přírodních zdrojů produkovaných etickou cestou. Doplněk je optimalizován pro konzumaci na začátku dne, během dne, před i po tréninku, a je určený pro podporu těchto oblastí:

  • Formování kolagenu
  • Regenerace
  • Stav pokožky
  • Oxidační stres
  • Projevy stárnutí

Nevyhovuje vám živočišný zdroj kolagenu? Vyzkoušejte rostlinný komplex pro podporu jeho tvorby! A rovnou takový, který vyniká mezi ostatními. Inspired Brain Collagyn® je unikátní komplex výhradně rostlinných složek určených pro efektivní podporu formování kolagenu – stavební látky pro svaly, šlachy a pojivové tkáně a sliznice.

Všechny tři doplňky COLLAGYN jsou navržené pro co největší účinnost tak, že se téměř vyrovnají aminokyselinovému profilu živočišného kolagenu. A navíc obsahují látky pro další podporu organismu.

Na rozdíl od běžných veganských doplňků s obsahem kolagenových prekurzorů COLLAGYN neobsahuje pouze bílkovinu, kterou musí tělo nejdříve zpracovat, ale v prvé řadě volné (pro organismus přirozené) formy aminokyselin. Ty tělo přímo využije a jejich účinek je navíc podpořen komplexem synergních látek – bylinek s ochranným účinkem, mikronutrientů pro podporu stavu pokožky a rostlinných proteinů.

RADIANT BEAUTY COLLAGYN® se celkem skládá ze dvaceti složek:

  1. L-glycin = tvoří 1/3 kolagenové molekuly
  2. L-prolin a L-hydroxyprolin = dohromady tvoří cca 23 % kolagenové molekuly
  3. L-arginin = přímá podpora syntézy kolagenu, součást kolagenové molekuly
  4. L-alanin = přímá podpora syntézy kolagenu, součást kolagenové molekuly
  5. Cizrnový protein = obsah širokého aminokyselinového spektra
  6. Hrachový protein = obsah širokého aminokyselinového spektra
  7. Protein z hnědé rýže = obsah širokého aminokyselinového spektra
  8. Vitamín D3 (cholekalciferol) = imunitní systém, metabolismus vápníku
  9. L-cholin bitartrát = játra, inzulinová rezistence, psychická kondice
  10. Vitamín C = syntéza kolagenu, imunitní systém
  11. Avokádová šťáva v prášku = antioxidant, zánět
  12. Extrakt z bílého čaje = bohatý na flavanoly a polyfenoly, metabolismus tuků, antioxidant
  13. Inulin z kořene čekanky = metabolismus tuků, trávení, glykemický index
  14. Extrakt z hlohu = bohatý na flavanoly a polyfenoly, krevní oběh, stimulant
  15. Volně rostoucí řasa Kelp = zdroj minerálů v přírodních formách

Složky specificky obsažené v RADIANT BEAUTY COLLAGYN®:

  1. Prášek z červené řepy – antioxidant, zánět, multivitamín a multiminerál
  2. Prášek z maliny – metabolismus tuků, antioxidant
  3. Prášek z šípku – výživa pro kůži, vrásky, nechtěná pigmentace, pružnost, lesk
  4. Prášek ze zimolezu – zánět, antioxidant, krevní cukr

V ČEM JE ROZDÍL?

  • Prémiová kvalita
  • Celkem dvacet bioaktivních složek
  • Aditivum volných forem strukturálních aminokyselin
  • Špičkový rostlinný (veganský) ekvivalent živočišného kolagenu + komplexní metabolický optimizér
  • Etická a šetrná produkce
  • 100% přírodní složení
  • Akreditovaná kvalita: Soil Association
  • GMO free
  • rBGH/rBST free
  • Gluten free (bez lepku)
  • Sugar free (bez cukru)
  • NO Big agrobusiness

PROČ UŽÍVAT RADIANT BEAUTY COLLAGYN®?

Kolagen je doslova stavební hmota, ze které jsme utvořeni. V lidském těle jej najdeme prakticky všude. Vlivem toxinů z okolí, fyzické či psychické zátěže a věkem však ubývá. Může se to projevit na kůži, která už není tak pružná a dobře vypadající (předčasné stárnutí, vrásky atd.), může se to projevit na hůře fungujících vazech, šlachách a povadlých svalech, na pomalejším hojení ran, může se to projevit i na narušené stěně střeva, následnému průniku nežádoucích látek do organismu a vzniku problémů s kondicí, imunitou nebo psychikou. Na všechny tyto oblasti (a ještě mnohé další) má suplementace rostlinných kolagenových prekurzorů vliv.

  • Doplňuje bílkoviny a aminokyseliny, jejichž produkce s věkem klesá (35+)
  • Doplňuje bílkoviny a aminokyseliny při optimalizaci tělesné hmotnosti
  • Doplňuje bílkoviny a aminokyseliny při nadměrné fyzické námaze
  • Regenerace a hydratace pokožky
  • Regenerace tkání a sliznic
  • Regenerace pojivových tkání
  • Regenerace střevní sliznice
  • Vhodný pro pravidelnou preventivní konzumaci
  • Vhodný pro tzv. přerušované půsty (Brave Metoda)
  • Vhodný do diety, keto diety a paleo diety

Který COLLAGYN® zvolit?

Všechny tři doplňky COLLAGYN jsou zaměřené na podporu formování kolagenu a lze je využít jako podporu optimalizace hmotnosti. Základní složky (volné formy aminokyselin (L-glycin, L-prolin, L-hydrocyprolin, L-alanin a L-arginin z veganských zdrojů), pufrovaný vitamín C, jód z mořských řas, cholin z přírodního fermentovaného zdroje, cholin z fermentovaného zdroje, vitamín D3 z řasy algae, bílý čaj a extrakt z hlohu) mají všechny tři doplňky stejné, jemně se však odlišují v obsahu dalších složek. Podle vašeho zaměření tak můžete vybírat mezi podporou sportovního výkonu, vzhledu nebo duševního výkonu.

NAKED BODY COLLAGYN® = rostlinné zdroje pro tvorbu kolagenu + energie
RADIANT BEAUTY COLLAGYN® = rostlinné zdroje zdroje pro tvorbu kolagenu + krása
INSPIRED BRAIN COLLAGYN® = rostlinné zdroje zdroje pro tvorbu kolagenu + koncentrace

PRERUŠOVANÝ PŮST + OPTIMALIZACE HMOTNOSTI A VITALITY

Radiant Beauty Collagyn® lze užívat samostatně a nebo jako součást přerušovaného půstu podle tzv. Brave Metody. Zde stačí pouze zkombinovat s TRUE MCT.

Prerušovaný půst je velmi stará metoda stravování postavená na konceptu cyklování většího časového okna bez jídla a menšího časového s jídlem. Průzkumy i osobní zkušenost autorů Brave Metody jasně prokazuje, že prerušovaný půst má jasné pozitivní účinky související s fyzickou i psychickou kondicí, optimalizací tělesné hmotnosti, optimalizací metabolizmu a duševními schopnostmi. Díky prerušovanému půstu je možné doslova resetovat metabolismus – díky tomu, že tělu umožníme přestávku od neustálého trávení jídla, mu dáme prostor pro regeneraci. Výrazně se tak po všech stránkách zvedne Vaše kondice.

100% ROSTLINNÁ (VEGANSKÁ) VARIANTA METODY BRAVE

Metoda Brave je specifický typ přerušovaného půstu vhodný úplně pro každého, zejména však pro jedince se sedavým způsobem zaměstnání, popř. pro jedince cca nad 30 let, kdy je vhodné s přibývajícím věkem produkt preventivně aplikovat k doplnění důležitých pojivových aminokyselin (kůže, vazy, klouby). Zatímco některé půstové programy jsou příliš náročné, Metoda Brave je určena pro každodenní použití, každého jedince a bez nějaké složitější přípravy. Podrobný popis naleznete zde.

Cílem je:​

  • Optimalizovat tělesnou hmotnost
  • Pomoci metabolizmu při opravě a obnově pojivových tkání, pokožky a vaziv
  • Pomoci metabolismu při očistě
  • Cítit se lépe po fyzické i psychické stránce
  • Posílit duševní kondici

Jak na to

Pokud jste jedli naposledy v 19:00 a další jídlo si dáte v 7:00 ráno, je to skvělé – máte za sebou 12ti hodinový půst. My doporučujeme toto časové okno prodloužit na 14 až 16 hodin. A opakovat během 3 až 7 dnů po celý týden. Pro vyhnutí se pocitu hladu stačí využít naše směsi. Velmi decentně vás zasytí a pomohou metabolismu pracovat delší dobu bez nežádoucích výkyvů. Budete se díky nim cítit lépe.

Postup

Poslední lehké jídlo večer v 19:00 hod. Následně ráno namísto snídaně:

Varianta č.1: tato varianta je vhodná pro všechny jedince, kteří jsou zvyklí pouze na malou a lehkou snídani, popř. pro jedince, kteří snídani vynechávají, protože i zde má směs svůj význam vzhledem k optimalizaci a restartu metabolizmu.

Základní směs: 1,5 čajové lžičky Collagynu (Dávkování upraveno dle legislativy ČR. Originální etiketa výrobce doporučuje 3 lžičky) a 250 ml horkého/studeného rostlinného mléka nebo vody.

Další jídlo nejdříve v 9:00
Postupně posuňte na 11:00

Varianta č.2: tato varianta je vhodná pro všechny jedince, kteří jsou zvyklí na vydatnější ranní snídani.

Základní směs: 1,5 čajové lžičky Collagynu (Dávkování upraveno dle legislativy ČR. Originální etiketa výrobce doporučuje 3 lžičky), 1 lžičku True MCT a 250 ml horkého/studeného rostlinného mléka nebo vody. Dávku True MCT lze následně po otestování bezproblémového trávení zvýšit na 2 čajové lžičky.

Pozn.: Přerušované půsty patří v současnosti v celosvětovém měřítku k nejzdravějším a nejšetrnějším metodám hubnutí, vitalizace a optimalizace metabolizmu (1,2,3). Po uvedenou dobu přerušovaného půstu dostává tělo optimální prostor pro restart, vitalizaci a detoxikaci. V rámci Brave Metody se jedná o šetrnou a zdravou metodu v pravidelných intervalech po dobu 14 až 16 hodin, doplněnou klasickou vyváženou dietou, tedy zdravou komplexní stravou během dne = zlatá střední cesta v dlouhodobém horizontu.

O značce Ancient Brave

S Ancient Brave si dopřejete luxus křišťálově čistých a zároveň maximálně účinných produktů, vycházejících ze starobylých znalostí o efektivním stravování. Ty nabízí etickou a zdravou alternativu k současnému trendu radikálních diet, které mají v dlouhodobém měřítku devastující účinek na organismus. S Ancient Brave přirozeným způsobem a bez újmy na zdraví optimalizujete hmotnost, ale také znova nastartujete optimální fyzickou i psychickou kondici. Za kvalitou prémiové britské značky stojí dvě úspěšné ženy: Annelie Whitfieldová uznávaná hollywoodská kaskadérka, která se posledních 15 let věnuje naturopatii a léčbě bylinkami a Kate Prince, která je zkušeným mediálním specialistou. Značka Ancient Brave patří v současné době k absolutní špičce na britském trhu v rámci prémiového sortimentu zaměřeného na kvalitu a náročného zákazníka.

SLOŽENÍ

Radiant Beauty Collagyn 250g směs pro krásu

obsahuje v 5 g: maliny v prášku, cizrnový protein, L-glycin (500 mg), prášek z řervené řepy, L-prolin* (250 mg), L-hydroxyprolin* (250 mg), šťáva z avokáda v prášku, inulin z kořene čekanky, L-arginin* (175 mg), volně rostoucí řasa Kelp (Ascophyllum nodosum) - poskytuje 75 µg jodu (50 % RHP), vitamín C (askorbát hořečnatý) 112 mg (140 % RHP), L-alanin* (125 mg), L-cholin bitartrát* - poskytuje 42 mg cholinu, prášek z šípků 100 mg, hrachový protein, protein z hnědé rýže, prášek z plodů zimolezu, extrakt z bílého čaje, extrakt z hlohu (Crataegus) 25 mg, vitamín D3* (cholekal-ciferol) 20 µg (400 % RHP). *zdroj fermentace. RHP - referenční hodnota příjmu vitamínů a minerálních látek.

DÁVKOVÁNÍ

Radiant Beauty Collagyn 250g směs pro krásu

smíchejte 5 g (cca 1,5 čajové lžičky) se 150 ml horkého nebo studeného rostlinného mléka, vody, nebo jen přidejte do smoothie. Balení obsahuje 25 dávek. (Dávkování upraveno dle legislativy ČR. Originální etiketa výrobce doporučuje 10 g). Spotřebujte do 60 dní po otevření.

Upozornění:

Obsahuje sáček absorbující vlhkost - nekonzumovat! Skladujte na chladném, suchém, tmavém místě, mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Nenahrazuje pestrou stravu. Těhotné a kojící ženy, konzultujte užití s lékařem. Pokud užíváte pravidelně léky, konzultujte užití s lékařem. 

Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.

Upozornění na alergeny: Tento produkt může obsahovat stopy jiných druhů ořechů, arašídů, sezamu, vajec, lepku, korýšů, oříšků a zbytky skořápkových plodů.

Vitamíny a minerály
ve 100 g v 1 dávce 5 g
Vitamín C 2240 mg (2800%*) 112 mg (140%*)
Vitamíny a minerály
Vitamín C


Významný antioxidant. Zlepšuje odolnost organismus proti infekcím a nepříznivým zevním vlivům.

Vitamin C neboli kyselina askorbová je látka lehce ve vodě rozpustná. Je důležitou antioxidační látkou pro lidské tělo a je součástí řady dějů při výměně látkové v organismu. Má význam při syntéze kolagenu v pojivové tkáni, při přeměně některých aminokyselin v játrech, při syntéze steroidů v nadledvinkách, ve stimulaci dějů, které probíhají v mozku a při skladování železa v těle. Člověk si nedovede kyselinu askorbovou v těle vytvořit, je závislý na jejím příjmu potravou. Používá se k profylaxi s cílem udržet si správnou hladinu tohoto vitaminu v těle nebo při léčbě hypovitaminózy, tj. nedostatku tohoto vitaminu zejména u dětí, starších osob, kuřáků a alkoholiků. Při hypovitaminóze dochází k poškození krevních kapilár na místě buněčné výstelky, k poškození zubního lůžka, krvácení dásní, špatné hojivosti ran nebo se nedostatek vitaminu C projevuje únavností, slabostí, bolestmi v kostech, povadlou kůží. Kyselina askorbová se podává její při zvýšené spotřebě v těle, jako jsou např. virová onemocnění, stres, chlad a těžká práce. Vitaminu C se užívá také v období po nemoci, operaci a v těhotenství. Používá se také jako doplňkové léčivo při otravách některými dusíkatými barvivy. Nepodáváme při přecitlivělost na vitamin C, při výskytu ledvinných kamenů, při podávání sulfonamidů je nezbytné poradit se s lékařem! Pozor na příjem vysokých dávek vitaminu C nad 1- 2 g denně může vést k dráždění sliznice žaludku a jícnu, provázené někdy průjmy, bolestmi hlavy, slabostí, nespavosí, dále ke zvýšenému okyselení moče a ke tvorbě ledvinných oxalátových kaménků, k úbytku vitaminu B12 v těle a ke zvýšení hladiny cholesterolu. U alergiků se ojediněle může objevit kopřivka.Doporučená denní perorální dávka je okolo 50 mg (25-75 mg) denně pro dospělé a dětí nad 10 let. Dětem vevěku 3-10 let se doporučuje dávka poloviční. Potřeba vitaminu C se však značně zvyšuje při infekčních nemocech. Terapeutické dávky jsou vyšší v rozmezí 100-1000 mg denně. Dávku vitaminu C v průběhu těhotenství a období kojení konzultujte slékařem! Při podání vyšších dávek se vitamin C v těle nehromadí, jeho přebytek se vyloučí močí. Nejvýznamnějším zdrojem vitamínu C jsou u nás šípky, nať petržele, černý rybíz, jahody, kapusta, křen, zelí, paprika, pomeranč, citrón.

Vitamín C je v těle důležitý především pro:

- činnost imunity
- metabolismus vápníku
- pojivové tkáně, kolagen
- stěny cév
- zubní dáseň
- zpracování tuků
- pevnou, hladkou kůži
- silné vlasy
- zrakovou ostrost
- pozitivní náladu
- zdravé nervy
- koncentrační schopnosti
- spánek
- překonání stresu
otaznik
Vitamin D3 - cholekalciferol 400 mcg (8000%*) 20 mcg (400%*)
Jód 1500 mcg (1000%*) 75 mcg (50%*)
Vitamíny a minerály
Jód


Jód patří mezi prvky, nezbytné pro vývoj lidského organizmu. Je součástí hormonů vylučovaných štítnou žlázou, ovlivňuje především růst člověka v mládí, ale jeho nedostatek může celkově negativně ovlivnit inteligenci.
otaznik
*) Referenční hodnoty příjmu
Aminokyselinové spektrum
ve 100 g v 1 dávce 5 g
L-Alanin 2500 mg 125 mg
Aminokyselinové spektrum
L-Alanin


Aminokyselina - hlavní součást pojivových tkání, klíčová látka metabolismu glukózy, umožňuje dodávat svalům energii z aminokyselin.
otaznik
L-Arginin 3500 mg 175 mg
Aminokyselinové spektrum
L-Arginin


Aminokyselina - zvyšuje hladinu oxidu dusíku podporujícího růst svalů, zvyšuje uvolňování inzulinu, glukagonu a růstových hormonů, významná složka svalového metabolismu, řídí uvolňování, transport a ukládání dusíku v těle, zpomaluje úbytek svalů po námaze.
otaznik
L-Glycin 10000 mg 500 mg
Aminokyselinové spektrum
L-Glycin


Aminokyselina - slouží k syntéze jiných aminokyselin, součástí hemoglobinu a cytochromů (enzymů důležitých ke tvorbě energie), má uklidňující efekt, vzniká z něj glukagon, který stimuluje tvorbu glykogenu, jedna ze složek při tvorbě kreatinu.
otaznik
L-Hydroxyprolin 5000 mg 250 mg
L-Prolin 5000 mg 250 mg
Aminokyselinové spektrum
L-Prolin


Aminokyselina - hlavní úloha při tvorbě pojivové tkáně a stavbě srdečního svalu, hlavní součást kolagenu.
otaznik
Ostatní a speciální doplňky
ve 100 g v 1 dávce 5 g
Extrakt šípku - Rose Hips 2000 mg 100 mg
Cholin 840 mg 42 mg
Ostatní a speciální doplňky
Cholin


Organismus si jej vytváří sám, ale ne v dostatečném množství. Přispívá k využití mastných kyselin v organismu, chrání játra proti ztukovatění (stetose) a zabraňuje usazování cholesterolu na cévních stěnách. Nedostatek vede ke zhoršení mozkové činnosti.
otaznik
Extrakt z hlohu (Crataegus) 500 mg 25 mg
Počet dávek v balení, hromadné balení, hmotnost, sazba DPH a další údaje
Počet dávek v balení 50
Udává počet jednotlivých dávek výrobku v balení.
otaznik
Celková hmotnost včetně obalu 650 g
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu.
otaznik
Hromadné balení 1 ks
Udává počet kusů (kartonové množství) výrobku v hromadném balení (v kartonu)
otaznik
Adresa výrobce:
MadybyBrave Ltd. Lampool, Uckfiled, TN22 3DS, Velká Británie.
Uvádí na trh:
ForActiv.cz, s.r.o., Plotní 75, 602 00, Brno
Další informace k produktu Active Fresh 50% ovoce 500ml perlivá
Podrobný popis
Active Fresh 50% ovoce 500ml perlivá

Více ovocné nektary; Blackboard drink (CH) z koncentrátů ovocných šťáv. Obsah ovoce: nejméně 50%.

SLOŽENÍ

Active Fresh 50% ovoce 500ml perlivá

obsahuje: přírodní minerální voda, jablečná šťáva * (42%), pomerančový džus * (5%), glukózo-fruktózový sirup, citronová šťáva * (2,2%), cukr, hvězda ovocné šťávy * (0,5%), oxid uhličitý, mučenky šťáva * ( 0,3%), antioxidantová kyselina askorbová, provitamin A.
* z koncentrátu ovocné šťávy

DÁVKOVÁNÍ

Active Fresh 50% ovoce 500ml perlivá

užívejte dle vlastní potřeby

Průměrné nutriční informace
ve 100 ml v 1 lahvi 500 ml
Energetická hodnota 153 kJ (2%*) 765 kJ (9%*)
Energetická hodnota 36 kCal (2%*) 180 kCal (9%*)
Bílkoviny - proteiny 0,5 g (1%*) 2,5 g (5%*)
Průměrné nutriční informace
Bílkoviny - proteiny


Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin.

Doporučené formy pro svalový objem:
Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda )
Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1
Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát
DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY

Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání.

Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy:
Kaseinát vápenatý, micelární kasein
Mléčný izolát
Sojový izolát
Kombinace uvedených složek
Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty:

- Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny

- Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin.

Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů.

Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ...

Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip.
otaznik
Sacharidy - uhlohydráty 8,3 g (3%*) 41,5 g (16%*)
Průměrné nutriční informace
Sacharidy - uhlohydráty


Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy.
otaznik
z toho cukry 8 g (9%*) 40 g (44%*)
Průměrné nutriční informace
z toho cukry


Cukry řadíme obecně mezi sacharidy. Jak již bylo v obecné kapitole o sacharidech řečeno, sacharidy dělíme dle složitosti do 3 základních skupiny: monosacharidy, oligosacharidy (disacharidy) a polysacharidy. Za cukry můžeme označit jednoduché monosacharidy (1 molekula cukerné jednotky) a disacharidy (2 molekuly cukerné jednotky). V laické veřejnosti je pojem „cukr“ užíván hlavně pro disacharid sacharózu (řepný či třtinový cukr), ačkoliv v oblasti nutričních hodnot (potravinářství) se do pojmu „cukry“, uvedených na etiketě, řadí veškeré jednoduché sacharidy v produktu obsažené.
otaznik
z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g (1%*) 0,5 g (3%*)
Průměrné nutriční informace
z toho nasycené mastné kyseliny


nasycené mastné kyseliny (NMK neboli angl. SFA). Zmíněné nasycenosti mastných kyselin souvisí s dvojnými vazbami. Ty můžeme nalézt pouze u mononenasycených (jedna dvojná vazba v řetězci) a polynenasycených (dvě a více dvojných vazeb) mastných kyselin. Mastné kyseliny můžeme dále dělit mimo jiné také dle délky řetězce, respektive podle počtu atomů uhlíku.


Mastné kyseliny s C4 – C10

Mastné kyseliny s nízkým počtem atomů uhlíku mají velmi dobrou vstřebatelnost, jelikož se skrze střevní stěnu dostávají prostou difúzí. Na rozdíl od vyšších mastných kyselin se z nich nevytvářejí tuky a přecházejí rovnou do jater, kde se za tvorby energie přeměňují na oxid uhličitý a vodu. [1]


Mastné kyseliny s C12 – C16

Tyto mastné kyseliny působí v organismu spíše negativně, jelikož mají patrný vliv na hladinu cholesterolu (cholesterolémii), a to jak toho celkového, tak i na cholesterolové frakce typu LDL a HDL.

Mastná kyselina laurová má negativní vliv na hladinu celkového cholesterolu a LDL cholesterolu. Toto zvýšení je způsobeno sníženým počtu LDL receptorů, které tak můžou navázat pouze omezené množství LDL frakce. Přebytečné molekuly LDL cholesterolu plavou v krvi a zvyšují tak riziko rozvinu aterosklerózy a kardiovaskulárních chorob. Kyselina laurová dle výzkumů neovlivňuje frakci HDL cholesterolu, ale mohla by být jistým prekurzorem pro vznik omega-3 mastných kyselin, pokud jich nemá člověk ve stravě dostatek. Pro potvrzení této informace je ale potřeba dalších studií.

Kyselina myristová má největší vliv na cholesterolémii. Zvyšuje jak hladinu LDL cholesterolu, tak i hladinu HDL cholesterolu.

Posledním zástupcem této skupiny mastných kyselin je kyselina palmitová. Spolu s kyselinou stearovou se jedná o jednu z nejvíce zastoupených NMK ve výživě člověka. Co se týče cholesterolu, tak kys. palmitová zvyšuje hladinu obou frakcí, a tím i hladinu celkového cholesterolu. Dle některých zdrojů kyselina palmitová reguluje také hladinu některých hormonů, ovlivňuje imunitní funkce a zvyšuje inzulinovou rezistenci. Z tohoto důvodu by se měli diabetici vyhýbat potravinám bohatým na tuto mastnou kyselinu.


Kyselina stearová

Na rozdíl od ostatních nasycených MK, které jsou popsány výše, disponuje kyselina stearová odlišným chováním v organismu. Tato mastná kyselina s 18 atomy uhlíku má vítaný vliv na hladinu LDL cholesterolu, kterou dokáže mírně snižovat. HDL cholesterol v jejím případě zůstává nedotčený, ale vzhledem k tomu, že snižuje celkovou hladinu cholesterolu, považuje se její vliv za příznivý, protože zlepšuje poměr mezi LDL a HDL frakcí. Dále bylo prokázáno, že kys. stearová zvyšuje inzulinosenzitivitu.

Příjem nasycených MK by měl být do 10 % z celkového denního energetického příjmu.


Každá mastná kyselina se skládá z prvků uhlíku, vodíku a kyslíku. Z chemického hlediska jsou mastné kyseliny konkrétně karboxylové kyseliny s alifatickým uhlovodíkovým řetězcem.


Nasycené mastné kyseliny

Nasycené mastné kyseliny neobsahují dvojnou vazbu. Jejich obecnou chemickou stavbu můžeme vyjádřit takto: CH3 – (CH2)n – COOH
otaznik
Sůl 0,01 0,05 g (1%*)
*) Referenční hodnoty příjmu

REDBERRY APPLE ve 100 ml v 1 lahvi 500 ml
Energetická hodnota 153 kJ (2%*) 765 kJ (9%*)
Energetická hodnota 36 kCal (2%*) 180 kCal (9%*)
Bílkoviny - proteiny 0,5 g (1%*) 2,5 g (5%*)
Průměrné nutriční informace
Bílkoviny - proteiny


Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin.

Doporučené formy pro svalový objem:
Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda )
Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1
Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát
DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY

Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání.

Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy:
Kaseinát vápenatý, micelární kasein
Mléčný izolát
Sojový izolát
Kombinace uvedených složek
Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty:

- Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny

- Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin.

Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů.

Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ...

Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip.
otaznik
Sacharidy - uhlohydráty 8,3 g (3%*) 41,5 g (16%*)
Průměrné nutriční informace
Sacharidy - uhlohydráty


Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy.
otaznik
z toho cukry 8 g (9%*) 40 g (44%*)
Průměrné nutriční informace
z toho cukry


Cukry řadíme obecně mezi sacharidy. Jak již bylo v obecné kapitole o sacharidech řečeno, sacharidy dělíme dle složitosti do 3 základních skupiny: monosacharidy, oligosacharidy (disacharidy) a polysacharidy. Za cukry můžeme označit jednoduché monosacharidy (1 molekula cukerné jednotky) a disacharidy (2 molekuly cukerné jednotky). V laické veřejnosti je pojem „cukr“ užíván hlavně pro disacharid sacharózu (řepný či třtinový cukr), ačkoliv v oblasti nutričních hodnot (potravinářství) se do pojmu „cukry“, uvedených na etiketě, řadí veškeré jednoduché sacharidy v produktu obsažené.
otaznik
z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g (1%*) 0,5 g (3%*)
Průměrné nutriční informace
z toho nasycené mastné kyseliny


nasycené mastné kyseliny (NMK neboli angl. SFA). Zmíněné nasycenosti mastných kyselin souvisí s dvojnými vazbami. Ty můžeme nalézt pouze u mononenasycených (jedna dvojná vazba v řetězci) a polynenasycených (dvě a více dvojných vazeb) mastných kyselin. Mastné kyseliny můžeme dále dělit mimo jiné také dle délky řetězce, respektive podle počtu atomů uhlíku.


Mastné kyseliny s C4 – C10

Mastné kyseliny s nízkým počtem atomů uhlíku mají velmi dobrou vstřebatelnost, jelikož se skrze střevní stěnu dostávají prostou difúzí. Na rozdíl od vyšších mastných kyselin se z nich nevytvářejí tuky a přecházejí rovnou do jater, kde se za tvorby energie přeměňují na oxid uhličitý a vodu. [1]


Mastné kyseliny s C12 – C16

Tyto mastné kyseliny působí v organismu spíše negativně, jelikož mají patrný vliv na hladinu cholesterolu (cholesterolémii), a to jak toho celkového, tak i na cholesterolové frakce typu LDL a HDL.

Mastná kyselina laurová má negativní vliv na hladinu celkového cholesterolu a LDL cholesterolu. Toto zvýšení je způsobeno sníženým počtu LDL receptorů, které tak můžou navázat pouze omezené množství LDL frakce. Přebytečné molekuly LDL cholesterolu plavou v krvi a zvyšují tak riziko rozvinu aterosklerózy a kardiovaskulárních chorob. Kyselina laurová dle výzkumů neovlivňuje frakci HDL cholesterolu, ale mohla by být jistým prekurzorem pro vznik omega-3 mastných kyselin, pokud jich nemá člověk ve stravě dostatek. Pro potvrzení této informace je ale potřeba dalších studií.

Kyselina myristová má největší vliv na cholesterolémii. Zvyšuje jak hladinu LDL cholesterolu, tak i hladinu HDL cholesterolu.

Posledním zástupcem této skupiny mastných kyselin je kyselina palmitová. Spolu s kyselinou stearovou se jedná o jednu z nejvíce zastoupených NMK ve výživě člověka. Co se týče cholesterolu, tak kys. palmitová zvyšuje hladinu obou frakcí, a tím i hladinu celkového cholesterolu. Dle některých zdrojů kyselina palmitová reguluje také hladinu některých hormonů, ovlivňuje imunitní funkce a zvyšuje inzulinovou rezistenci. Z tohoto důvodu by se měli diabetici vyhýbat potravinám bohatým na tuto mastnou kyselinu.


Kyselina stearová

Na rozdíl od ostatních nasycených MK, které jsou popsány výše, disponuje kyselina stearová odlišným chováním v organismu. Tato mastná kyselina s 18 atomy uhlíku má vítaný vliv na hladinu LDL cholesterolu, kterou dokáže mírně snižovat. HDL cholesterol v jejím případě zůstává nedotčený, ale vzhledem k tomu, že snižuje celkovou hladinu cholesterolu, považuje se její vliv za příznivý, protože zlepšuje poměr mezi LDL a HDL frakcí. Dále bylo prokázáno, že kys. stearová zvyšuje inzulinosenzitivitu.

Příjem nasycených MK by měl být do 10 % z celkového denního energetického příjmu.


Každá mastná kyselina se skládá z prvků uhlíku, vodíku a kyslíku. Z chemického hlediska jsou mastné kyseliny konkrétně karboxylové kyseliny s alifatickým uhlovodíkovým řetězcem.


Nasycené mastné kyseliny

Nasycené mastné kyseliny neobsahují dvojnou vazbu. Jejich obecnou chemickou stavbu můžeme vyjádřit takto: CH3 – (CH2)n – COOH
otaznik
Sůl 0,01 0,05 g (1%*)
Vitamíny a minerály
ve 100 ml v 1 lahvi 500 ml
Vitamín A - retinol 120 IU 600 IU
Vitamíny a minerály
Vitamín A - retinol


Vitamín A je nezbytný pro dobrý zrak, podporuje růst, a správný vývoj buněk sliznic, kostí a je důležitý pro krvetvorbu.
otaznik

REDBERRY APPLE ve 100 ml v 1 lahvi 500 ml
Vitamín A - retinol 120 IU 600 IU
Vitamíny a minerály
Vitamín A - retinol


Vitamín A je nezbytný pro dobrý zrak, podporuje růst, a správný vývoj buněk sliznic, kostí a je důležitý pro krvetvorbu.
otaznik
Počet dávek v balení, hromadné balení, hmotnost, sazba DPH a další údaje
Počet dávek v balení 1
Udává počet jednotlivých dávek výrobku v balení.
otaznik
Celková hmotnost včetně obalu 600 g
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu.
otaznik
Hromadné balení 18 ks
Udává počet kusů (kartonové množství) výrobku v hromadném balení (v kartonu)
otaznik
Adresa výrobce:
MadybyBrave Ltd. Lampool, Uckfiled, TN22 3DS, Velká Británie.
Uvádí na trh:
ForActiv.cz, s.r.o., Plotní 75, 602 00, Brno

Měrné ceny k produktu Radiant Beauty Collagyn 250g směs pro krásu

Měrná cena
Radiant Beauty Collagyn 250g směs pro krásu 399,60 Kč / 100 g
Alternativní zboží
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi k výrobku Ancient+Brave - Radiant Beauty Collagyn 250g směs pro krásu

Ke zboží Radiant Beauty Collagyn 250g směs pro krásu nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.

Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce

0 kusů 0
377 461 999, 373 701 730
fitsport@fitsport.eu



Použité obrázky jsou ze serveru
Copyright (c) 123RF Stock Photos