Mega Tabs Magnesium 2x2500 mg pomeranč

Home > Vitaminy, minerály, anticrampy > anticrampy, doplňky proti křečím > Mega Tabs Magnesium 2x2500 mg pomeranč

Mega Tabs Magnesium 2x2500 mg pomeranč


Anticrampy, doplňky proti křečím
Druh Cena Množství

skladem
15.5 Kč
Chci ještě lepší cenu
Aby jste získali lepší cenu přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Další informace k produktu Mega Tabs Magnesium 2x2500 mg pomeranč
Podrobný popis
Mega Tabs Magnesium 2x2500 mg pomeranč

Penco® Mega Tabs Magnesium jsou energetické glukózové tablety s hořčíkem, beta-alaninem a antioxidačním systémem proti křečím a oxidačnímu stresu.V sáčku jsou nově 2 tablety po 2500mg s vyšším obsahem magnesia.

  • Zabraňuje vzniku svalových křečí
  • Odstraňuje kyselinu mléčnou ze svalů
  • Jedinečný antioxidační systém
  • Dodává energii pro udržení maximální výkonnosti
  • Jedna tableta - 2500 mg ( v sáčku jsou 2 tablety)
  • Příjemná pomerančová chuť

Nadměrná fyzická zátěž zvyšuje riziko vzniku křečí a přispívá k tvorbě škodlivých volných kyslíkových radikálů. Při cvičení s velkou intenzitou a délkou trvání dochází k nahromadění kyseliny mléčné ve svalech a v krvi, což bývá hlavní příčinou svalové únavy, snížení síly a vytrvalosti a pocitu vyčerpání. Všem těmto faktorům, které negativně ovlivňují výsledný sportovní výkon, lze předejít podáním Penco® Mega Tabs Magnesium, nejlépe před výkonem.

Svalové křeče rychle zmírňuje nebo odstraňuje hořčík spolu s kyselinou pantothenovou. Hořčík (magnesium ) je esenciální prvek, který má v organizmu řadu důležitých funkcí, např. je nezbytný pro aktivitu svalů a nervů, je součástí mnoha enzymových reakcí, zajišťuje správnou činnost srdečního svalu a zvyšuje odolnost organizmu. V Penco® Mega Tabs Magnesium je hořčík v organické formě, jako laktát hořečnatý. Ve srovnání s běžně používanými anorganickými sloučeninami je jeho využitelnost organizmem podstatně vyšší (až 90%). Absorpci a vstup hořčíku do buněk zvyšuje vitamín B 6 .

Beta-alanin j e součástí přirozeně se vyskytujícího dipeptidu L- karnosinu (beta-alanyl-L-histidinu). Výzkumy ukazují, že jeho suplementace vede ke zvýšení zásob β alaninu, což se projeví výrazným zvýšením obsahu L- karnosinu ve svalech. Nejdůležitější vlastností karnosinu pro sportovce je jeho schopnost regulovat vysokou hladinu kyseliny mléčné ve svalech. Uvádí se, že karnosin představuje až 30% této celkové regulační kapacity organizmu.

Další významnou vlastností beta karnosinu je antioxidační efekt. Společně s vitamíny A, C, E a koenzymem Q10 aktivně neutralizuje volné kyslíkové radikály a chrání buňky před poškozením.

Glukóza slouží jako zdroj rychlé energie pro udržení maximální výkonnosti a zároveň jako vhodný nosič přítomných aktivních látek.

Penco® Mega Tabs Magnesium mají příjemnou pomerančovou chuť.

Doplněk stravy.

SLOŽENÍ

Mega Tabs Magnesium 2x2500 mg pomeranč

obsahuje: glukóza, mléčnan hořečnatý, plnidlo: mikrokrystalická celulóza, vitamín C (L-askorbová kyselina), kyseliny: kyselina citrónová, β-alanin, protispékavá látka: stearan hořečnatý, aroma, kyselina pantothenová (D-pantothenát vápenatý), protispékavá látka: fosforečnan vápenatý, vitamín B6 (pyridoxin-hydrochlorid), koenzym Q10. Upozornění pro alergiky: Neobsahuje alergeny.

DÁVKOVÁNÍ

Mega Tabs Magnesium 2x2500 mg pomeranč

dospělí 2- 4 tablety denně, děti od 12 let 2 tablety denně.

Návod k použití: tabletu rozkousejte nebo nechte zvolna rozpustit v ústech, můžete zapít vodou nebo hypotonickým nápojem. Při zvýšené fyzické aktivitě se používají preventivně 1-2 tablety před výkonem a další během výkonu při prvních příznacích únavy a svalových křečí. Pro doplnění hořčíku a vitamínů doporučujeme 2 tablety během dne.

Upozornění:

Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy. Výrobek není určen pro děti do 12 let, těhotné a kojící ženy. Ukládat mimo dosah dětí! Dbejte na různorodou a vyváženou stravu a zdravý životní styl. V případě jakýchkoli obtíží po užití přípravku přerušte jeho užívání.

Průměrné nutriční informace
v 1 tabletě
Energetická hodnota 21,25
Energetická hodnota 5
Sacharidy - uhlohydráty 1,25
Průměrné nutriční informace
Sacharidy - uhlohydráty


Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy.
otaznik
z toho cukry 1,25 g (1%*)
Průměrné nutriční informace
z toho cukry


Cukry řadíme obecně mezi sacharidy. Jak již bylo v obecné kapitole o sacharidech řečeno, sacharidy dělíme dle složitosti do 3 základních skupiny: monosacharidy, oligosacharidy (disacharidy) a polysacharidy. Za cukry můžeme označit jednoduché monosacharidy (1 molekula cukerné jednotky) a disacharidy (2 molekuly cukerné jednotky). V laické veřejnosti je pojem „cukr“ užíván hlavně pro disacharid sacharózu (řepný či třtinový cukr), ačkoliv v oblasti nutričních hodnot (potravinářství) se do pojmu „cukry“, uvedených na etiketě, řadí veškeré jednoduché sacharidy v produktu obsažené.
otaznik
*) Referenční hodnoty příjmu
Vitamíny a minerály
v 1 tabletě
Vitamín B5 - kyselina pantothenová 6 mg (100%*)
Vitamíny a minerály
Vitamín B5 - kyselina pantothenová


Aktivní forma kyseliny pantothenové je koenzym A. Ten je v organismu nutný při metabolismu sacharidů a lipidů a při syntéze životně důležitých látek (aminokyselin, hormonů, hemoglobinu, acetylcholinu a mnoha dalších).

Název kyseliny pantotenové, označované také jako vitamin B5, znamená „všude se nacházející“. Kyselina pantotenová je skutečně přítomna ve všech tělesných tkáních. Je totiž součástí velmi důležitého koenzymu A, který se zúčastňuje biologicky důležitých reakcí při metabolismu cukrů a tuků. Kromě toho je tento vitamin důležitý pro tvorbu mastných kyselin, steroidních látek, porfyrinů, vitaminů a aminokyselin v těle a je zodpovědný za metabolismus rychle se obnovujících buněk kůže a sliznic.Používá se při nedostatku vitaminu v těle, jako součást polyvitaminových přípravků slouží také k odstranění únavy, při předrážděnosti, při poruchách spánku. Lokálně se tento vitamin používá na urychlení hojení ran, při likvidaci zánětlivých procesů sliznice. Používá se k léčbě povrchových a mechanických poškozeních kůže bez infekčních ložisek. Při nedostatku tohoto vitaminu dochází k degeneraci nervů a svalů, proto slouží jako doplňkové léčivo při zánětech četných nervů, u svědivých kožních projevů, také u zánětů horních cest dýchacích, u zánětu dutiny ústní a hltanu - tedy všude tam, kde je nutné udržet funkci rychle se obnovujících buněk sliznic a kůže. Nepodáváme při přecitlivělosti na kyselinu pantothenovou, opatrnosti je třeba při léčbě streptomycinem. Denní potřeba pro člověka se odhaduje na 10-20 mg vzhledem k tomu, že lidský organismus přijímá značné množství vitaminu potravou. Současně s komplexem jiných vitaminů k harmonizaci organismu postačí denní dávka 10 mg, k terapeutickému použití se ústně mohou podávat násobně vyšší dávky až 100 mg i více dospělým a dětem starším 12 let, u dětí mladších se dávky snižují na 25-50 mg v závislosti na věku. Nejdříve, ale vždy konzulujeme s lékařem. Je obsažena především ve vejcích, rybách, mléku a mléčných výrobcích, cereáliích a celozrnném pečivu, zelenině, zejména košťálovinách (zelí, kapusta) i dalších potravinách, které jsou zdrojem B vitaminů. Velké dávky kyseliny pantotenové mohou způsobit průjem.
otaznik
Vitamín B6 - pyridoxin 1,3 mg (93%*)
Vitamíny a minerály
Vitamín B6 - pyridoxin


Větší množství vitamínu potřebují lidé, kteří mají velký přísun bílkovin (profesionální sportovci), ženy, které berou hormonální antikoncepci. Svalová fosforylasa váže 70-80% celkového množství vitamínu B6 v lidském těle.

Vitamin B6, pyridoxin, se skládá ze tří forem - pyridoxinu, pyridoxalu a pyridoxaminu. Patří do skupiny ve vodě rozpustných vitaminů B a je nesmírně důležitý jako koenzym pro řadu metabolických (dekarboxylačních a transaminačních) přeměn v těle. Používá se jako prevence nedostatku vitaminu z potravy, při zvýšené potřebě vitaminu u těhotných a kojících žen, pak k léčbě sníženého množství pyridoxinu v těle, což se projevuje především zvýšenou nervosvalovou dráždivostí vedoucí u dětí až ke křečem, mazotokovými změnami kůže, záněty sliznice dutiny ústní. Účinná je jeho aplikace také při chudokrevnosti a při nervových obtížích. Jako doplňková látka se používá také při toxických projevech ozáření a při dlouhodobé terapii perorálními antikoncepčními přípravky, penicilaminem, isoniazidem a hydralazinem. Nepodáváme při přecitlivělosti na pyridoxin. Profylaktické podávání pyridoxinu se pohybuje do 5 mg denně, tato dávka je však snížena při použití směsi s jinými vitaminy a minerálními solemi do O,5-2 mg. Terapeutické dávkování bývá individuální. Obvyklá terapeutická perorální dávka 20 - 40 mg denně, u některých typů anémií se může dávka zvýšit až na 500 mg pyridoxinu/den. Při výskytu neobvyklých reakcí se poraďte s lékařem! Dávky v období těhotenství a při kojení také konzultovat s lékařem! Tak jako u ostatních vitamínů skupiny B, je důležitým zdrojem pyridoxinu droždí, brambory, fazole, vepřové maso, vejce, banán, zelí, mrkev, ořechy, kuřata a ryby. Příznaky nedostatku mohou být nervové poruchy, anémie (chudokrevnost), ztráta vlasů, porucha imunitního systému, růstu, svalů.

Pozor rizikové skupiny!!!

- cukrovka (diabetes mellitus)
- kuřáci
- nedostatek hořčíku
- příjem B6 je většinou provázen nedostatkem i ostatních B vitaminů, ve věkové skupině 19 až 35 let a u osob zneužívajících alkohol
- více vitaminu B6 je třeba při zvýšeném příjmu bílkovin (20 mg/g bílkoviny) a tuků ve stravě, v těhotenství, při kojení, chronické dialýze, v případě poruchy vstřebávání živin (malabsorpce), při chronickém užívání léků (např. antikoncepčních tabletek, izoniazidu, D-penicilaminu, kortizonu), při nespavosti a podrážděnosti.
otaznik
Vitamín C 80 mg (100%*)
Vitamíny a minerály
Vitamín C


Významný antioxidant. Zlepšuje odolnost organismus proti infekcím a nepříznivým zevním vlivům.

Vitamin C neboli kyselina askorbová je látka lehce ve vodě rozpustná. Je důležitou antioxidační látkou pro lidské tělo a je součástí řady dějů při výměně látkové v organismu. Má význam při syntéze kolagenu v pojivové tkáni, při přeměně některých aminokyselin v játrech, při syntéze steroidů v nadledvinkách, ve stimulaci dějů, které probíhají v mozku a při skladování železa v těle. Člověk si nedovede kyselinu askorbovou v těle vytvořit, je závislý na jejím příjmu potravou. Používá se k profylaxi s cílem udržet si správnou hladinu tohoto vitaminu v těle nebo při léčbě hypovitaminózy, tj. nedostatku tohoto vitaminu zejména u dětí, starších osob, kuřáků a alkoholiků. Při hypovitaminóze dochází k poškození krevních kapilár na místě buněčné výstelky, k poškození zubního lůžka, krvácení dásní, špatné hojivosti ran nebo se nedostatek vitaminu C projevuje únavností, slabostí, bolestmi v kostech, povadlou kůží. Kyselina askorbová se podává její při zvýšené spotřebě v těle, jako jsou např. virová onemocnění, stres, chlad a těžká práce. Vitaminu C se užívá také v období po nemoci, operaci a v těhotenství. Používá se také jako doplňkové léčivo při otravách některými dusíkatými barvivy. Nepodáváme při přecitlivělost na vitamin C, při výskytu ledvinných kamenů, při podávání sulfonamidů je nezbytné poradit se s lékařem! Pozor na příjem vysokých dávek vitaminu C nad 1- 2 g denně může vést k dráždění sliznice žaludku a jícnu, provázené někdy průjmy, bolestmi hlavy, slabostí, nespavosí, dále ke zvýšenému okyselení moče a ke tvorbě ledvinných oxalátových kaménků, k úbytku vitaminu B12 v těle a ke zvýšení hladiny cholesterolu. U alergiků se ojediněle může objevit kopřivka.Doporučená denní perorální dávka je okolo 50 mg (25-75 mg) denně pro dospělé a dětí nad 10 let. Dětem vevěku 3-10 let se doporučuje dávka poloviční. Potřeba vitaminu C se však značně zvyšuje při infekčních nemocech. Terapeutické dávky jsou vyšší v rozmezí 100-1000 mg denně. Dávku vitaminu C v průběhu těhotenství a období kojení konzultujte slékařem! Při podání vyšších dávek se vitamin C v těle nehromadí, jeho přebytek se vyloučí močí. Nejvýznamnějším zdrojem vitamínu C jsou u nás šípky, nať petržele, černý rybíz, jahody, kapusta, křen, zelí, paprika, pomeranč, citrón.

Vitamín C je v těle důležitý především pro:

- činnost imunity
- metabolismus vápníku
- pojivové tkáně, kolagen
- stěny cév
- zubní dáseň
- zpracování tuků
- pevnou, hladkou kůži
- silné vlasy
- zrakovou ostrost
- pozitivní náladu
- zdravé nervy
- koncentrační schopnosti
- spánek
- překonání stresu
otaznik
Hořčík 50 mg (13%*)
Vitamíny a minerály
Hořčík


Hořčík je důležitý pro správnou činnost svalů a nervů, , ale i pro uvolňování energie z glukózy a pro správnou stavbu kostí. Udržuje v dobrém stavu oběhový systém a je prevencí infarktu.Mírní deprese a přispívá ke zdravým zubům.

Tento minerál je nepostradatelný pro řadu tělesných funkcí, včetně přenosu nervových impulsů, tvorby zubů a kostí a svalových stahů. Hořčík je nezbytný pro velký počet biochemických reakcí v rámci metabolismu. Aktivuje více než 300 enzymů, je důležitý pro tvorbu energie, stabilizuje buněčné membrány, je velmi důležitý jako faktor přenosu vedení, působí proti poruchám srdečního rytmu.
Důležitý ve sportu jako ochranný prostředek. Lidské tělo obsahuje 25 g. Nejbohatší na hořčík je kostra, mozek, srdeční sval, játra a ledviny, dále je v ořechách, banánech, rýži, obilninách a listové zelenině. Jeho nedostatek může vést neuromuskulární dysfunkci.Doporučená dávka je 300-maximálně 350 mg/den. Nesmí být podáván při porušené funkci ledvin a pomalém chodu srdce. Následky nedostatku hořčíku- bolesti hlavy, poruchy spánku, podrážděnost, svalové křeče, nedostatek vápníku, premenstruální syndrom, deprese, obtíže se soustředěním, zvýšený krevní tlak, průjem a zácpa.
Pozor na rizikové skupiny, kterými je těhotenství, kojení, velké sportovní výkony, postižení střev, antikoncepce, vysoký příjem vápníku, bílkovin, mentální anorexie a cukrovka.
otaznik
*) Referenční hodnoty příjmu
Ostatní a speciální doplňky
v 1 tabletě
Beta Alanin - CarnoSyn® 20 mg
Koenzym Q10 1,4 mg
Ostatní a speciální doplňky
Koenzym Q10


Je prakticky nutný pro naši veškerou produkci energie. Říká se mu ubichinon. Je významný i pro imunitní děje, srdeční funkce a jako antioxidant.
otaznik
Počet dávek v balení, hromadné balení, hmotnost, sazba DPH a další údaje
Počet dávek v balení 1
Udává počet jednotlivých dávek výrobku v balení.
otaznik
Celková hmotnost včetně obalu 10 g
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu.
otaznik
Hromadné balení 1 ks
Udává počet kusů (kartonové množství) výrobku v hromadném balení (v kartonu)
otaznik
Sazba DPH 12 %
Adresa výrobce:
PENCO spol. s r.o., Areál Impera, Oderská 333/5, 196 00 Praha 9 Čakovice
Uvádí na trh:
PENCO spol. s r.o., Areál Impera, Oderská 333/5, 196 00 Praha 9 Čakovice
Měrná cena
Mega Tabs Magnesium 2x2500 mg pomeranč 775 Kč / 100 tb
Další alternativní zboží
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi k výrobku Penco - Mega Tabs Magnesium 2x2500 mg pomeranč

Ke zboží Mega Tabs Magnesium 2x2500 mg pomeranč nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.

Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce

0 kusů 0
377 461 999, 373 701 730
fitsport@fitsport.eu



Použité obrázky jsou ze serveru
Copyright (c) 123RF Stock Photos